Доставка ПН-СБ після 16:00. Безкоштовно при замовленні від 1800 грн
UA
RU UA
0 0
UA
RU UA
10.10.2024

Ретинол для новачків

Сьогодні у світі б'юті можна знайти справжню гонку за найсильнішими активами, і ретинол очолює цей список.

Ретинол - це не той випадок, коли "чим більше – тим краще". Щоб отримати від компоненту максимум користі, та уникнути подразнень, особливо новачкам, важливо знати, як правильно його вводити в свій догляд. У цій статті розглянемо основні принципи безпечного використання ретинолу для новачків.

Чому важливо починати знайомство з ретинолом у маленьких % ?

Ретинол — це форма вітаміну А, що стимулює оновлення клітин шкіри та підвищує вироблення колагену. Однак, при неправильному або занадто швидкому введенні в догляд, він може викликати почервоніння, лущення та навіть подразнення.

Тому новачкам важливо починати з низької концентрації ретинолу до 0,1% (це може бути 0.03% чи трохи вище), що дає шкірі можливість звикнути до активного компоненту та дозволить поступово підготувати її до більшого відсотку.

Що таке "ретинолові сходинки"?

"Ретинолові сходинки" — це метод поступового підвищення концентрації ретинолу в догляді за шкірою. Спочатку ви використовуєте засоби з невисоким вмістом ретинолу (до 0,1%), потім, коли шкіра адаптується, переходите на вищі концентрації (0,2%-0,5%). Цей метод допомагає шкірі поступово звикати до дії компоненту, що зменшує ризик подразнень, але зберігає ефективну роботу ретинолу.

Коли вводити ретинол?

Цей компонент підвищує чутливість шкіри до сонячного випромінювання, тому краще починати його використовувати восени або взимку, коли сонячна активність найнижча. Це допомагає мінімізувати ризик появи пігментації та подразнень.

Як правильно ввести ретинол у догляд?

Починати використовувати ретинол слід обережно — 2-3 рази на тиждень, щоб уникнути подразнення. Поступово можна збільшити частоту, до щоденного використання, але обов’язково треба спостерігати за реакцією шкіри.

В нашому магазині можна знайти ретинол в невеликому відсотку, який стане чудовим варіантом для знайомства з компонентом.

Приклади засобів з ретинолом для новачків:

Крем із ретинолом Cosrx The Retinol 0.1 Cream 20 мл

Ліфтинг-крем з ретинолом Medi-Peel Retinol Collagen Lifting Cream 50 мл

Нічний крем з бакучіолом та ретиналем By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream 30 мл

Сироватка з ретинолом та центелою Innisfree Retinol Cica Repair Ampoule 30 мл

Сироватка з ретинолом MISSHA Time Revolution Retinol 500 Shoot Ampoule 10 мл

Ліфтинг-сироватка з ретинолом Medi-Peel Retinol Collagen Lifting Ampoule 50 мл

 

Ретинол – це головний помічник у боротьбі за здорову, гладку і сяючу шкіру, але лише за умови, що ви підходите до нього з обережністю.