Доставка ПН-СБ після 16:00. Безкоштовно при замовленні від 1800 грн
UA
RU UA
0 0
UA
RU UA
10.10.2024

Як ввести ретинол правильно?

Ретинол вважається одним із найефективніших компонентів у боротьбі зі старінням шкіри, акне та нерівним тоном обличчя. Однак його використання потребує дотримання деяких правил, щоб уникнути подразнення та досягти бажаного результату.

Ретинол підходить для роботи:

• з віковими змінами (зморшки, втрата пружності)

• з висипами та слідами постакне

• з пігментацією 

Новачкам варто починати курс ретинолу з низького відсотку, щоб дати шкірі час адаптуватися та уникнути подразнення. Рекомендується починати використання не більше ніж з 0,1%, можна меньше. Такий відсоток дозволяє м'яко ввести ретинол у догляд, не провокуючи почервонінь та лущення.

Починайте наносити ретинол 1-2 рази на тиждень, з кожним тижнем поступово збільшуючи частоту використання, до 3 - 6 разів на тиждень, залежно від реакції шкіри. Якщо шкіра не подразнюється, не з’являється лущення, можете збільшувати кількість днів використання.

Одна з найважливіших порад - не поєднувати ретинол із вітаміном С та кислотами (наприклад гліколевою, саліциловою або молочною кислотами) в одному нанесенні . Компоненти досить потужні і можуть спричинити подразнення або пересушити шкіру, якщо використовувати їх разом. Краще розподілити ці компоненти на різні дні, або на ранок та вечір.

При введенні ретинолу у догляд важливо мати базовий догляд за шкірою:

  1. Очищення. М'який засіб для вмивання, щоб не порушити бар'єр шкіри.

  2. Зволоження та відновлення. Ретинол може сушити шкіру, тому обов’язково використовуйте зволожуючий крем після ретинолу, щоб уникнути лущення.

  3. Сонцезахисний крем. Ретинол підвищує чутливість шкіри до сонця, тому використання санскріну є обов'язкововим в щоденному догляді.

Після того, як шкіра адаптувалася до низького відсотку, можна перейти до вищого відсотку компоненту. Перед підвищенням, варто пересвідчитись, що шкіра добре переносить нижчі концентрації, без ознак подразнення, сухості чи лущення.

Проте навіть із більш високими концентраціями, варто зберігати обережність та уникати щоденного використання, якщо шкіра цього не потребує.

Введення ретинолу в догляд — це великий крок до здорової та сяючої шкіри, проте важливо робити це поступово та з обережністю.

На нашому сайті є великій вибір корейських ретинолів, і у сироватках і у форматі кремів.